Előfizetői tartalom

Amit a kvótákról sohasem értettél, most megtudhatod!

Portfolio
A Kiotói Egyezmény, illetve az európai kvótakereskedelmi rendszerről (EU ETS) a legtöbb ember csak akkor hall bármit is, ha valamilyen botrány járja körbe a sajtót velük kapcsolatban, miközben sokak számára érthetetlen, hogy egyáltalán miért is van szükség ezekre, miért dobálóznak különböző érthetetlen betűkódokkal a kvóták kapcsán, amikor úgy is "egy tonna szén-dioxidnak" felelnek meg. Ebben a zavarosban kíséreljük meg most az iránymutatást, hogy végre mindenki számára érthetőek legyenek a karbonkereskedelem, a kvótabiznisz alapjai.

Kiotó A történet igencsak régen, 1992-ben kezdődött Rio de Janeiróban, ahol első ízben találkoztak a világ államai annak érdekében, hogy klímavédelmi tárgyalásokat kezdeményezzenek egymással. A találkozó eredménye az ENSZ Klímavédelmi Keretegyezménye (UNFCCC) lett, amely ezt követően az összes többi hasonló témájú tárgyalás alapját képezi. A következő jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés