Előfizetői tartalom

Megpihent Európa

Portfolio
A tegnapi emelkedés után Európa is megpihent, a vezető indexek minimális csökkenést mutatnak, a DAX és a CAC-40 0.3, míg a FTSE 0.1%-os csökkenést mutat. A tegnap érkezett úgynevezett bézs könyv a várakozásoknak megfelelően az amerikai növekedés lassulásáról számolt be, de mivel mindenki erre számított, így nem tudta elrontani a hangulatot. A tengerentúlon végül átlagosan fél százalékos erősödéssel fejezték be a kereskedést, jelenleg pedig minimális csökkenést mutatnak az amerikai határidős indexek.

Nemzetközi kereskedést meghatározó makroadatokban nem bővelkedtünk idáig, ma azonban több adatra is figyelhetünk. A legfontosabb a 14:30-kor érkező heti friss munkanélkül segéylkérelmek száma, ami azért is különösképp fontos, mivel az elmúlt időszakban a munkaerőpicról érkezett hírek igen negatív képet festenek a gazdaság állapotáról. Ez az egyik tényező, ami miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés