Előfizetői tartalom

Nagy növekedés az Orco-nál - Robbanó NAV becslés

Sándor Dávid
Az elemzői várakozásokat felülmúló, növekedésben gazdag második negyedévet tudhat maga mögött az Orco. A kötvények átértékelése miatt a menedzsment NAV becslése jelentősen nőtt az elemzői várakozások több mint duplájára. Amennyiben ennek hatására az elemzők is elkezdik felfele húzni várakozásaikat, úgy az árfolyam is elindulhatna felfele. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Bevételi szinten 44%-os növekedés, elsősorban német kereskedelmi ingatlan fejlesztések értékesítésének köszönhetően, - Így EBITDA szinten folyamatos javulás mutatkozik, - Amit a kötvények átértékelése miatt pénzügyi soron egy egyszeri nyereség tovább lendít, - Melynek következtében esik az LTV és nagyot emelkedik a menedzsment NAV becslése.

A várakozásokat jelentősen felülmúló negyedéves jelentést tett közzé tegnap az Orco. A bevételi és EBITDA sor a háromelemű konszenzusnak több mint kétszerese, a nettó profit pedig még ennél is nagyobb felülteljesítést mutat. Utóbbival azonban az elemzői várakozások összehasonlíthatása nem lehetséges, hiszen a nagy nyereséget a kötvények átértékelése miatti egyszeri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés