Előfizetői tartalom

Az energiaszektorban keresgél az ázsiai óriás

Portfolio
A 250 milliárd dollárt kezelő, dél-koreai állami nyugdíjalap a hírek szerint egyre több külföldi befektetési lehetőség után érdeklődik, a legfrissebb célpont pedig a Colonial Pipeline lehet, ami Amerikában a legnagyobb csővezetékrendszerrel rendelkezik. Jelenleg a Chevron 23.4 százalékos tulajdonos, azonban jó pénzért egészen biztosan megválna a részesedésétől. Egy koreai gazdasági lap szerint a legjobb ajánlatot a nyugdíjalap nyújtotta be, a pakettért körülbelül 850 millió dollárt kell majd kifizetni.

Dél-Korea legnagyobb intézményi befektetője, a National Pension Service (NPS) állami nyugdíjalap a Bloomberg szerint tárgyalásokat folytat a Chevronnal, hogy a tulajdonában lévő Colonial Pipeline részesedést adja el neki. Egy koreai gazdasági lap korábban azt írta, hogy a nyugdíjalapnak van a legjobb ajánlata a Colonial Pipelinera, ami Amerika legnagyobb csővezetékével rendelkezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés