Előfizetői tartalom

Nyitás előtt örül Amerika, felvásárlási csaták a fókuszban

Portfolio
A csütörtöki heves esés a pénteki nap elején is éreztette a hatását az amerikai kereskedésben, majd a záráshoz közeledve jött egy kisebb fellélegzés, így csupán kisebb mínuszokban zárták a napot a főbb tengerentúli indexek. Ma egyelőre folytatódni látszik ez a bizakodás, a határidős indexek közül a Dow 20, az S&P 500 3, a Nasdaq 100 13 pontos pluszban áll. A kedvező hangulatot a felvásárlási hírek is nagyban segítik.

A múlt csütörtöki esés bebizonyította, hogy a korábbi napok emelkedése technikailag csak az esés korrekciója volt az S&P 500-ban, így az 50 napos mozgóátlag sikertelen áttörése után heves (makrogazdasági adatokkal támogatott) esés következett be. A pénteki napon az index az 1,060-as lokális minimumát közelítve megpattant erről a szintről, és 1,070 felett zárta a napot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés