Előfizetői tartalom

Komoly esést szenvedett el Amerika

Portfolio
A tegnapi kereskedés elején komoly zuhanást szenvedtek el a vezető amerikai részvényindexek, és a nap folyamán pedig további veszteségek következtek, így végül a Dow 2.6, az S&P 2.9, míg a Nasdaq 3.1%-os mínuszban zárt. A keddi Fed ülést követő kommentárból azt lehetett megtudni, hogy az amerikai gazdaság kilátásai nem túl fényesek, míg a tegnap Kínából, Japánból, majd Amerikából érkező adatok szintén a bizonytalanságot növelték a befektetők körében. A kockázatkerülés miatt zuhantak a részvényindexek és a kötvényhozamok, a dollár komoly erősödést mutatott az euróval szemben, míg az olaj közel 3 százalékot esett.

Technikailag az S&P 500 a 200 napos letörése után gyorsan megközelítette az 50 napos mozgóátlagát 1,088-nál, és itt pihent meg a tegnapi esése. A korábbi két hét szűküléséből így valóban egy heves elmozdulás történt, amennyiben ez az 1,088-1,090-es szint is elesne, úgy a következő fontos támasza az 1,060.Volt ok tegnap a pesszimizmusra, hiszen vélhetően nagyobb korrekcióra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés