Előfizetői tartalom

Egis: enyhén nőhet a profitabilitás

Portfolio
Igen mérsékelt növekedésre számít a profit marginokban az Egis az elkövetkező három pénzügyi évben, miután a várható volumennövekedés pozitív hatását ellensúlyozzák a magasabb K+F költségek. A társaság továbbá tartja az elkövetkező 3 évben is a jelenlegi osztaléfizetési szintet - nyilatkozta a Reutersnek a cég pénzügyi igazgatója, Marosffy László.

Az elkövetkező három évben az új termék bevezetések következtében a K+F költségek növekedése várható az Egisnél, ezt azonban a pénzügyi igazgató szerint ellensúlyozza majd az ertékesítések várható felfutása. Ezzel párhuzamosan pedig a profitabilitás enyhén emelkedni fog. “Ebben az évben a bruttó fedezeti szint 56-57% körül alakulhat, nagyjából ezt a szintet fogjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés