Előfizetői tartalom

Jelentős változások várhatóak a biztosítások számviteli elszámolásában

Portfolio
Üdvözli a KPMG a Nemzetközi Számviteli Standard Testület (IASB) biztosítási szerződésekre vonatkozó új számviteli modellel kapcsolatos javaslatainak július 30-ai közzétételét. Az IFRS 4 értelmében a jelenleg világszerte fennálló sokféleséget figyelembe véve a közös követelmények kialakítása valószínűleg jelentős hatást fog gyakorolni a biztosítási üzletágra.

A KPMG szerint a biztosítóknak foglalkozniuk kell ezekkel a javaslatokkal, mivel azok mélyreható változásokat képviselnek. Ez összecseng az egyéb jelentős, már folyamatban lévő változásokkal, például, hogy a különböző pénzügyi szervezetek hogyan értékeljék pénzügyi instrumentumaikat. A várva-várt tervezet minden bizonnyal fel fogja gyorsítani a magyarországi biztosítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés