Előfizetői tartalom

Színtiszta nyereség: fektessünk a vízbe?

Portfolio
A Föld kétharmadát víz borítja, ugyanakkor ennek csak töredéke használható fel az emberiség számára. A vízhiány számos területen jelent komoly problémát, amelyet infrastrukturális beruházásokkal és technológiai fejlesztésekkel lehet megoldani, ez pedig a vízipari közszolgáltató cégek számára biztosít növekedési lehetőséget. A vízipari közszolgáltató vállalatok papírjai hosszú távon jelenthetnek vonzó befektetést, illetve azok számára, akik kifejezetten a defenzív papírokat keresik, bár véleményünk szerint nem a jelenlegi a legjobb időpont beszállni a szektorba.

Miből jöhet a növekedés?. Szűkösek a vízkészletek 1.) A Föld teljes vízkészlete mintegy 1.4 milliárd km3, ennek azonban csupán 2.5%-át teszik ki az édesvízkészletek. Az édesvízkészletek 70%-a jég és hó formájában található a Földön, a folyékony vízkészlet 30%-a pedig felszín alatti. Az a vízmennyiség, amely használható az emberiség számára, 200,000 km3, ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés