Előfizetői tartalom

Egyre szembetűnőbb fordulat a Rábánál

Portfolio
A Rába második negyedéves számai láttán nagyon úgy tűnik, hogy sikerül növekedési pályára állnia a társaságnak, a csoportszintű bevételi sor év/év alapon utoljára két évvel ezelőtt tudott emelkedni. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 14%-kal nőtt a bevétel, ami egy az egyben a belföldi értékesítéseknek köszönhető, - az exportbevételek viszont legalább nem estek, - így az EBITDA 1 milliárd forint felett, az üzemi eredmény közel 500 millió, - a pénzügyi sor viszont sokat elvitt, a devizás hitelállomány átértékelése és a hedge ügyletek nem realizált és realizált veszteségei miatt, -így adózott soron 1.3 milliárd forintos a veszteség.

A gyorsjelentés. A Rábát követő elemzői várakozásoknál árbevétel, EBITDA és EBIT szinten is szebb számokkal tudott előrukkolni tegnapi gyorsjelentésében a társaság, egyedül a nettó veszteség haladta meg a konszenzusban szereplő értéket. Azt persze látni kell, hogy a Rábát mindössze két elemző követi szorosabban, így a piaci konszenzust fenntartásokkal kell kezelni.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés