Előfizetői tartalom

Fájó Zwack negyedév, de tovább dől a pénz

Sándor Dávid
Nincs javulás a Zwack negyedéves teljesítményében, ráadásul a papírok osztalékalapon már inkább a drága kategóriába esnek. Ennek ellenére a bebetonozott tulajdonosi struktúra és a kedvezőtlen körülmények közepette is robusztusra hízó készpénzállomány megvédheti (ideig-óráig) a papírokat az áreséstől. A gyorsjelenés főbb számai: - a bevétel 23%-kal esett, de a bázis egyszeri tételek miatt erős volt, - az export nagyon jól szerepel, - és csökkennek a bérköltségek is a létszámleépítések miatt, - de adózott szinten így is 22%-os esés, - a cash termelés viszont robosztus, közel 5 milliárdos az állomány.

A Zwack pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése az első pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedévek alatt a naptári (azaz jelen esetben 2010 második) negyedéveket értjük. A társaság számviteli rendjében az elmúlt években történt változások miatt csak az üzemi eredménysortól lefele nyugszanak azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés