Előfizetői tartalom

Német-francia-brit összefogás a 30%-os kibocsátási célértékért

Portfolio
Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság klímaügyekért felelős minisztere közös kiáltványban sürgetik az Unió tagországait egy 30%-os kibocsátás-csökkentési célérték elfogadására. A miniszterek állásfoglalása szerint az ipari aktivitás válságból eredő visszaesése miatt a jelenleg érvényben lévő -20%-os célkitűzés nem elegendő ahhoz, hogy kellő mennyiségű pénz áramoljon a zöld szektorba, ami által az Unió hátrányba kerülhet az új technológiák kifejlesztéséért indított versenyben Kínával, Japánnal vagy az Egyesült Államokkal szemben. A cselekvés hiánya pluszköltségeket jelenthet az európai gazdaság számára, ráadásul a Közösség továbbra is kiszolgáltatott marad az (import)energiahordozó árak alakulásának - olvasható a brit energia- és klímaügyi minisztérium honlapján megjelent közös közleményében.

Mint ismeretes az Európai Unió tagállamai 2007-2008 során megállapodtak a 20-20-20 programban,aminek értelmében a Közösség vállalta: hogy 20%-kal mérsékli energiafelhasználását az amúgy várható fogyasztáshoz képest; a teljes energiafogyasztás 20%-át megújuló alapon termeli meg, valamint 20%-kal csökkenti a széndioxid-kibocsátást az 1990-es értékekhez képes, és mindezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés