Előfizetői tartalom

Nem érdemes vételi pozíciót felvenni az OTP-ben (Equilor)

Portfolio
A magyar részvénypiac lefelé vette az irányt a második negyedévben főként az OTP által vezérelve, amely a 2009 márciusában kezdődött részvénypiaci rali során erősen túlvetté vált. Az európai adósságválság kirobbanása szinte napra pontosan a második negyedév kezdetéhez köthető, az azóta eltelt időszakban egyre több perifériás eurózóna tagállam került a befektetők fókuszába fenntarthatatlanná vált államadóssága és államháztartási hiánya miatt. A magyar eszközök megítélése - az Equilor várakozásai szerint tovább erősödő adósságválságban - folyamatosan negatív maradhat. Az elemzők úgy vélik a következő negyedévben nem érdemes vételi pozíciót felvenni az OTP-ben.

Nemzetközi makrogazdasági pálya A 2008 végén kitört pénzpiaci válságra adott eltérő állami válaszok részben azt eredményezték, hogy a világ fejlett és fejlődő gazdaságainak állapota jelentősen eltér egymástól: miközben egyes államok már stabil növekedésről beszélhetnek, más államok még mindig a recesszióból igyekeznek kikecmeregni. Amíg Amerika az idei első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés