Előfizetői tartalom

Válaszolt az NFM: lehetséges egy új szélkapacitás-tender kiírása

Portfolio
Válaszolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Szélenergia Társaság múlt hét végén közölt nyílt levelére, amelyben a társaság annak a félelmének adott hangot, hogy az új kormányzat a szélkapacitás-tendert szabályozó rendelet átírásával fel kívánja függeszteni a jelenleg futó pályázatot. Az NFM mai közleménye szerint a jelenlegi tendert valóban könnyen felfüggeszthetik: "a szélerőmű kapacitások létesítésére irányuló pályázat újra kiírásra kerülhet, meghatározott feltételek fennállása esetén." Az NFM szerint a jelenlegi tenderben nem adottak a megfelelő verseny feltételei, amely magas átvételi árakhoz vezet.

Az alábbiakban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közleményét olvashatják: "Mivel a Magyar Energia Hivatal (MEH) tájékoztatása alapján a 2009-ben szélenergia kapacitások létesítésére kiírt tenderre a benyújtott pályázatok között kevesebb a jogszabályi követelményeknek megfelelő, mint amekkora szélerőművi kapacitás beépítésére lehetőség van, a biztosítani kívánt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés