Előfizetői tartalom

Ezt nem ússzuk meg a jósprofesszor szerint

Portfolio
Megint megszólalt a pénzügyi válság megjövendölésével elhíresült professzor, Nouriel Roubini, aki ezúttal a CNBC-n fejtette ki véleményét a gazdasági folyamatok alakulásáról. Véleménye szerint az euró gyengülése (és ezzel párhuzamosan a dollár erősödése) rontja az amerikai exportot, a hitelkockázatok növekedésével nő a vállalati kötvények felára, ezen felül gyengül a kockázatvállalási hajlandóság. A szakértő ezen kívül hozzátette, az európai válság átterjed Amerikára is.

Az eurozónában "W" alakú recesszió várható, ami így Japánhoz hasonlóan egy nagy zuhanáshoz vezet majd, a világgazdaság pedig tovább fékeződhet, hiszen már látszanak a kínai növekedés lelassulásának bizonyítékai - mondta Roubini. Európa visszaesése a túl korán, és túl sok országban megkezdett fiskális megszorításoknak köszönhető, pedig véleménye szerint az olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés