Előfizetői tartalom

Bőséges likviditás támasztja a piacokat (Nomura)

Portfolio
A Nomura nem pesszimista a részvényárfolyamok alakulásával kapcsolatban, de túlzott optimizmus sem jellemzi. A viszonylag kedvező kilátásokat elsősorban a befektetők várakozásaira és a piacon még mindig jelen levő nagy mértékű likviditásra alapozzák az elemzők, bár kedvező képet inkább csak a feltörekvő országokról festenek. A fejlett országok megítélése továbbra is bizonytalan, de egy jó második negyedéves gyorsjelentési szezon még okozhat pozitív meglepetéseket a fejlett részvénypiacokon is. A feltörekvő piacok ezzel szemben stabil növekedési kilátással rendelkeznek, és továbbra is nettó tőkebeáramlást könyvelhetnek el. Ennek ellenére még a feltörekvő országok tőzsdéit is az iránykeresés jellemezheti az elkövetkezendő hónapokban, mivel mind az eredményvárakozások alakulása, mind a részvénypiacok értékeltsége semleges. A stratégák szerint jó kockázat-hozam arány jellemzi most az orosz RTS indexet, hosszabb távon pedig a török részvénypiac a Nomura kedvence az EMEA régió feltörekvő piacai közül.

Továbbra sem pesszimista a Nomura. A piaci hangulat megállapítására a negyedéves tőkeáramlások alakulásából következtettek a Nomura elemzői. Eszerint a hangulat kifejezetten rossz volt 2009 első negyedévében (amikor a tőzsdék is jelentős esést produkáltak), de az ezt követő részvénypiaci ralival együtt a piaci hangulat is sokat javult. Ám mielőtt túlzottan optimistává...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés