Előfizetői tartalom

Széteshet az EU Soros szerint

Portfolio
A magyar származású milliárdos guru szerint az európai megszorító csomagok egy újabb recesszióhoz és a gazdaságok tartós stagnálásához vezethetnek. A gyenge euróból elsősorban Németország tud profitálni, aki jelentős többlet megtakarítással rendelkezik, így számukra csak versenyképesség javulást okoz a gyenge valuta. A fejlődés hiánya és a szociális kiadások visszavágása azonban olyan szociális bizonytalansághoz vezethet, amely akár az Európai Unió szétesését is okozhatja - mondta Soros a Reuters tudósítása szerint.

Az európai recesszió és az évekig tartó stagnálás szinte elkerülhetetlen - mondta a magyar származású hedge fund menedzser, Soros György tegnap. Ebben nagy szerepe van az európai politikusok döntéseinek, mivel a krízisre adott válaszuk egy lefelé tartó spirálba vezet. A jelen helyzet ugyanis azért igazán aggasztó, mert a fiskális szigorítás egy elégtelen kereslettel és gyenge...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés