Előfizetői tartalom

Betett a Moody's az amerikai tőzsdéknek

Portfolio
Jól indult a tegnapi kereskedés az amerikai tőzsdéken, ám a felszedett pluszokat Görögország leminősítésének hírére az indexek végül vissza is adták. A Dow és az S&P 0.2%-os csökkenéssel zárt, míg a Nasdaq pénteki zárószintjén állapodott meg. Nem volt kiemelkedő oka a nap eleji optimizmusnak, bár a recessziós félelmeket újfent enyhítette, hogy az eurózóna ipara áprilisban a vártnál nagyobb ütemben bővült. Az amerikai indexek bekanyarodása Ázsiában nem okozott zavart ma reggel, itt minimális, egy két tized százalékos emelkedéseket láthatunk. Mostanra pedig már az amerikai futuresek is pluszosak.

Pozitív hangulat bontakozott ki ma reggel az ázsiai kereskedésben, miután a Kína felől újabb kedvező makroadat érkezett, a gazdasági ciklust előrejelző konjunktúraindex, a leading indicator 1.7%-kal emelkedett áprilisban. Eközben japán újabb gazdaságélénkítő intézkedést vezetett be, a központi bank ugyanis közölte, hogy 3,000 milliárd jenes (33 milliárd dollár) hitelprogramot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés