Előfizetői tartalom

Újra felperzselte a görögtűz az amerikai tőzsdéket

Portfolio
Jól indult a mai kereskedés az amerikai tőzsdéken, ám a felszedett pluszokat Görögország leminősítésének hírére a részvények a kereskedés végére le is adták. Az ötödik napja tartó optimista hangulatban nyitó amerikai részvények egészen a Moody's bejelentéséig drágultak, kivéve a British Petrol papírjait, amelyek a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa óta folyamatosan zuhannak. Az euró 1 százalékkal erősödgetett a dollárral szemben. Nem volt kiemelkedő oka a mai optimista nyitásnak, bár a recessziós félelmeket újfent enyhítette, hogy az eurózóna ipara áprilisban meggyőző ütemben bővült, sőt pattant fel - az Eurostat által ma publikált statisztika szerint. Ez azonban kevésnek bizonyult, mikor a Moody's bejelentette a görög adósságok négy fokozatú leminősítését.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor folytatódott a napok óta tartó emelkedés. Makrogazdasági statisztikai adatok hiányában a piac a hangulati fonalat vette fel, aminek kedvező irányát az európai ipar meggyőző növekedése is támogatta. Az Eurostat által ma publikált statisztika szerint 2010 áprilisában az előző hónaphoz képest 0.8%-kal bővült az eurózóna ipara, a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés