Előfizetői tartalom

Közüzemi moratórium - Ismét a miniszter lesz az árak ura

Egyelőre még igencsak homályos, hogy az új kormányzat milyen úton kíván majd gátat szabni az emelkedő áram- és gázáraknak, a Rogán Antal nevéhez köthető Fidesz-javaslat valóban csak azokat a minimálisan szükséges feltételeket biztosítja, ami a további munkához, így az tarifaképzések felülvizsgálatához szükséges. Kérdés persze, hogy az Európai Unió miként viszonyul majd az Energia Hivatal hatáskörének ilyen jellegű szűkítéséhez, ugyanis 2011. március 3-ától elviekben már minden belső piacot érintő lényeges szabályozási kérdésben a MEH-nek kell döntenie, míg a mostani javaslat értelmében az egyetemes szolgáltatással kapcsolatos kérdésekben a nemzeti fejlesztési miniszter fog dönteni, miközben a hivatalra csak az előkészítések és a javaslattételek maradnak.

A Rogán Antal nevéhez kötött tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslat valóban az, aminek kommunikálták, a moratórium elrendeléséhez, valamint a későbbi árszabályzás előkészítéséhez szükséges feltételrendszer kialakítása. Miniszter, mint az árak ura A Fidesz javaslata szerint az egyetemes szolgáltatásban érvényesülő, minden a tarifákkal kapcsolatos elem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés