Előfizetői tartalom

Nap végére nyakon öntötték Amerikát

Portfolio
A kereskedés végén meredek esésbe kezdtek az amerikai részvényindexek, az utolsó fél órában a Dow mintegy 120 pontot esett, a napot végül 1% körüli csökkenésekkel zárták a főbb indexek. Az optimista hangulatot a nap elején kedvező amerikai makroadatok táplálták, de az európai adósságproblémák, illetve a kínai ingatlanpiaci szigorítással kapcsolatos hírek továbbra is beárnyékolják a globális gazdasági fellendülés fenntarthatóságába vetett hitet. Az amerikai tőzsdék lekonyulása ma reggel az ázsiai kereskedésre is rányomja bélyegét, a japán Nikkei 225 index 1.5%-kal kertült lejjebb. Az amerikai határidők eközben minimális emelkedést mutatnak.

Kezdetben jól alakultak a dolgok tegnap Amerikában, a nyitást követően meredek emelkedésbe kezdtek az indexek. Az optimista hangulatot a kedvező tengerentúli makroadatok is táplálták: májusban a vártnak megfelelően alakult az amerikai feldolgozóipari beszerzési menedzser index (ISM), az 59.7 pont valamennyivel meghaladja az elemzői várakozásokat, az elemzők ugyanis 59.5 pontot vártak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés