Előfizetői tartalom

Újfajta életbiztosításokat termett a válság

Portfolio
A megtakarítók kockázatvállalási hajlandóságát megnyirbálta a válság, éppen ezért az elmúlt negyedévben elsősorban azok a unit-linked termékek voltak sikeresek a piacon, amelyeket ennek figyelembevételével fejlesztettek tovább a biztosítók - vélik az Union Biztosítónál. A befektetői bizalom visszatéréséhez nagyban hozzájárult az árfolyamváltozásra figyelmeztető stop-loss funkció, a tőke- és hozamgarancia alkalmazása, valamint újszerű befektetési portfoliókat tartalmazó eszközalapok összeállítása - írják közleményükben.

Jellemzően az öngondoskodásban hosszú távon gondolkodó megtakarítók választják a folyamatos díjas unit-linked életbiztosítási termékeket. Ezek több szempontból is ideális megoldást kínálnak: egyrészt rendszeres megtakarításra ösztönöznek (gyakorlatilag beépülnek a rezsibe), másrészt már kis összegek mellett is elérhetővé teszik a nagybefektetők számára hozzáférhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés