Előfizetői tartalom

Történelmi időket élnek a részvénypiacok (Nomura)

Portfolio
A globális részvénypiacok 12%-kal estek április közepi csúcsuk óta, ami arra utal, hogy a befektetők W alakú recesszióra számítanak. Eközben viszont a vállalati profitvárakozások alakulása nem ezt támasztja alá, ugyanis májusban olyan sebességgel módosították felfelé várakozásaikat az elemzők, amire még soha nem volt példa. Az emelkedő EPS-várakozások és az árfolyamesés ahhoz vezetett, hogy a részvénypiacok értékeltsége csökkent, a 12 havi előretekintő P/E ráta olyan gyorsan esett vissza, mint a Lehman csődjét követően, illetve az orosz válság során, miközben a vállalati kötvények hozama stabil maradt. Így a részvénypiaci kockázati prémium 22 éves csúcsra emelkedett, ennek fényében pedig - hacsak nem kezdenek el hamarosan csökkenni a profitvárakozások, vagy emelkedni a kötvényhozamok - a részvények vonzó befektetést jelentenek a többi eszközkategóriához képest - írja a Nomura legfrissebb részvénypiaci kitekintőjében.

Április közepe óta mintegy 12%-kal estek a globális részvénypiacok, ennek eredményeként pedig a fundamentumok és a részvényárfolyamok közötti divergencia olyan méreteket öltött, amire a közelmúltban nem volt példa. A Nomura stratégái szerint a jelenlegi árfolyamszintek arra utalnak, hogy a befektetők W alakú recesszióra számítanak, vagyis, hogy a vállalati profitok újabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés