Előfizetői tartalom

További lecsorgás jöhet a tőzsdéken (QUAESTOR)

Portfolio
Ezen a héten a befektetők figyelme várhatóan továbbra is az európai adósságproblémákra, illetve az ezzel kapcsolatos költségvetési megszorításokra irányul majd. Az Egyesült Államokból érkező makrogazdasági adatok és a vállalati eredmények háttérben maradhatnak, így további lecsorgásra számítunk a részvénypiacokon. A globális kockázatvállalási hajlandóságot tovább csökkentik az amerikai pénzügyi szabályozási csomag körüli kérdőjelek, a spanyol bankszektorból érkező negatív hírek és a két Korea közötti feszültség kiéleződése is - olvasható a Quaestor eheti piaci kitekintőjében.

Az euró kálváriája tovább folytatódik, ezúttal a spanyol bankszektorból érkeztek olyan hírek, amelyek felborzolták a kedélyeket. 4 spanyol takarékbank egyesülésre kényszerül a hírek szerint, és egy új pénzintézetet, mint bankcsoportot hoznak létre mintegy 135 milliárd eurós eszközállománnyal. Németországban is fiskális restrikcióról kezdenek beszélni, emellett Olaszországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés