Előfizetői tartalom

Újabb lépést tettek a szolgáltatók a miden eddiginél gyorsabb mobilhálózatok felé

Portfolio
A Deutsche Telekom, a Vodafone és a Telefonica is bejelentette tegnap, hogy sikeresen pályáztak Németországban frekvenciasávokra, amellyel kiépíthetik következő generációs mobilhálózatukat, illetve 3G hálózatukat fejleszthetik. A három cég összesen 4.4 milliárd eurót fizetett a frekvenciákért és a hírek szerint több ország, például az Egyesült Királyság is hasonló értékesítéseket tervez.

A Deutsche Telekom 1.3 milliárd eurót, a Vodafone és a Telefonica pedig 1.4 milliárd eurót fizetett Németországban az eladásra kínált frekvenciasávokért. A 800 MHz körüli sávszélességet korábban az alacsony frekvencia miatt analóg tv sugárzásra használtak. A frekvenciák megvásárlása egyrészt minimalizálja a mobilszolgáltatók költségeit, mikor a városok után vidéki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés