Előfizetői tartalom

MOL profit: mit kell nézni?

Portfolio
Nettó szinten ugyan a várt alatti, üzemi és EBITDA szinten azonban a konszenzus feletti eredményt ért el az első negyedévben a MOL. Hogy melyik számot érdemes nézni? Véleményünk szerint több okból is az üzemi szintű teljesítményt. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - a mérséklődő termelés és a csökkenő gázárak miatt az upstream profit megfeleződött; - a finomítói környezet továbbra is gyenge, így ez az üzletág nem tud komolyabb profitot termelni, a folyamatok azonban pozitívak; - a gáz/energia üzletág nagyon stabilan hozzájárul az eredményhez; - a vegyipar továbbra is szenved; - az INA érdemi profit hozzájárulást mutatott; - az eladósodottság ismét emelkedett; A gyorsjelentés hatására véleményünk szerint a mai kereskedés során inkább pozitív reakció lesz tapasztalható, hiszen a piac által leginkább figyelt üzemi teljesítmény a vártnál jobb lett. A negatív tőkepiaci hangulat alól azonban a MOL sem tudja kivonni magát, a az olajárak esése egyre nagyobb hatást gyakorol a társaságra.

Jobb vagy rosszabb?. Nettó szinten ugyan a várt alatti, üzemi és EBITDA szinten azonban a konszenzus feletti eredményt ért el az első negyedévben a MOL. Véleményünk szerint több okból is az üzemi szintű teljesítményt érdemes nézni, hiszen egyrészt ez mutatja a MOL valós belső folyamatait, másrészt e tekintetben még egyértelmű, hogy melyik elemző pontosan mire is ad becslést....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés