Előfizetői tartalom

Több van a Parkban, mint amit az árfolyam tükröz

Sándor Dávid
Szép első negyedéves számokat publikált tegnap a Graphisoft Park, ráadásul a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó bevételi és profitvárakozását egyaránt. A gyorsjelentés hatására pozitív árfolyam reakciót valószínűsítünk, mely akár hosszabb távon is elhúzódhat a részvények továbbra is megfigyelhető alulértékeltsége miatt. A gyorsjelentés főbb pontjai: - bevétel szinten 15%-os növekedés, így soha nem látott 1.8 millió eurós érték, - az EBITDA is csúcson, mely erős készpénztermelő képességre utal, - az értékcsökkenés megnőtt a H épület átadása miatt, így üzemi szinten 12%-os hanyatlás, - a nettó profit azonban 0.12 millió eurós, - így a menedzsment az idei bevételi tervet 7.2, a nettó profit tervet 0.2 millió eurósra emelte. A Park kihasználtságának 2009 végi emelkedése és a kockázatmentes hozamszintek csökkenése miatt frissítettük tavaly novemberi eszközár alapú értékelésünket . Konzervatív feltételezésekkel, 8%-os irodapiaci hozamszint és 20%-os likviditási diszkont mellett az eszközár alapú értékelés során részvényenként 1,235 forintos 2010 végi reális árfolyam adódik a papírokra. Bár a régiós szektortársak a 2010-es NAV 0.74-szeresén forognak, a Park részvényekre így adódó 920 forintos reális árfolyam is jóval felülmúlja a jelenlegi 825 forintos árszinteket.

Szép számok. Az alsóbb sorok historikus összehasonlíthatóságát ronthatja, hogy 2009-től, a Graphisoft Park Kft. funkcionális pénznemének HUF-ról EUR-ra történő megváltoztatásával az EUR alapú pénzügyi eszközökön és kötelezettségeken, kiemelten a bankhiteleken, nem keletkezik árfolyamkülönbözet, ugyanakkor (bár az eddigieknél jóval kisebb mértékű) kockázatot jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés