Előfizetői tartalom

Nap végére megütötték Amerikát

Portfolio
Sokáig nem találták az irányt tegnap az amerikai tőzsdeindexek, a kereskedés utolsó óráiban azonban a negatív hangulat kerekedett felül a parketten. Először úgy tűnt, a befektetők kevésbé tulajdonítanak jelentőséget annak, hogy több bank ellen a Goldmanéhoz hasonló eljárást indítottak az amerikai hatóságok, később azonban ezzel és a kiskereskedelem rosszabb kilátásaival indokolhatóvá vált a gyengébb teljesítmény. Az irányadó indexek 1% feletti mínuszban zártak. Ma reggel Ázsiában is jellemzően negatív irányú elmozdulásokat láthatunk, a japán Nikkei közel 1%-os csökkenésben van. Az amerikai határidős indexek pedig plusz mínusz nullában állnak. A tegnap délután óta bekövetkezett hangulatromlás nyomán ma reggelre távolodott a bő egyhetes csúcsától a forint az euróval szemben, a jegyzések 273 környékén tartózkodnak. A dollár pedig továbbra is nagyon erős az euróval szemben, bő egyéves csúcsa közelében jár az árfolyam.

Jól elromlott a hangulat a végére Amerikában, ennek hatására a Dow Jones 1.1, az S&P 1.2, a Nasdaq pedig 1.3%-os csökkenéssel zárt. A hűvösebb idő miatt rosszabb kiskereskedelmi kilátások mellett elemzők ezt a legnagyobb amerikai bankok ellen indított ügyészségi és egyéb eljárással indokolták. A mögöttünk álló eseménydús hetek fényében különösebb megrázkódtatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés