Előfizetői tartalom

Ne nyúlj a görög hulló késbe, kerülendők a portugálok

Sándor Dávid
Az elmúlt hetekben igencsak kiéleződött a görög válság körüli feszültség, a nagy adósságokat maguk előtt görgető PIGS országokban (Portugália, Olaszország, Görögország, Spanyolország) egyre magasabb szintre szöktek a kockázatmentes hozamok. A makrokockázatok növekedése persze a részvényárak alakulásában is tetten érhető, azonban úgy tűnik, hogy a portugál tőzsde még mindig nem reagálta le teljes mértékben a kötvénypiacon látott folyamatokat. A görög részvények az állampapírpiaci hozamemelkedés fényében továbbra is kerülendők, miközben a spanyol és olasz részvénypiacok relatív értékeltség alapján (a kockázatmentes eszközökhöz és más európai országindexekhez mérten) megfelelő szinteken állnak.

Jelentős feszültségeket eredményezett az utóbbi hetekben a görög adósságválság, a fertőzés jelenségétől tartva a dél-európai országokban rendkívüli állampapírpiaci folyamatok bontakoztak ki. Bár a hétvégi európai mentőcsomag hírére a hozamok sokat csökkentek, még mindig jóval a korábbi években megszokott értékek felett járunk.A makrokockázatok fokozódása miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés