Előfizetői tartalom

Mit mondanak az elemzők a Telekom gyorsjelentésről?

Portfolio
Az elemzők szerint is kiábrándítóak lettek a Magyar Telekom első negyedéves számai, azonban a szakértők is kiemelték, hogy erre az iparági környezet ismeretében, valamint a cég által hónapokkal korábban közzétett várakozások fényében számítani lehetett. Bár az első negyedév optikailag nem mutat jól, azonban így is jobb a szektortársakénál - emelte ki a Concorde elemzője, aki a 4.1-es EV/EBITDA mutató, valamint a 11.3%-os osztalékhozam fényében továbbra is vonzónak tartja a részvényeket.

Cashline A beszámoló főbb sorai csalódást keltenek, mivel már az eleve nyomottnak tekinthető portfolio.hu konszenzust is alulmúlják. Az EBITDA és a tisztított EBITDA 10% feletti mértékben esett vissza az előző év azonos időszakához képest, amelyet a szigorú költségkontroll és a magasabb mobilinternet-bevételek sem tudtak ellensúlyozni. Emellett néhány tétel (a macedón...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés