Előfizetői tartalom

Lehangoló a magyar vállalkozások teljesítménye

Portfolio
Várhatóan a 2008-ashoz képest jóval kevesebb társasági adóbevétel folyik be a költségvetésbe május 31-ig a 2009. évi társasági adóból, az adóhátralékok pedig jelentősen növekedtek az elmúlt évben. Ezek jelentős részben a gazdasági válságnak tudhatók be, de köszönhető a magyar gazdaság szerkezeti gondjainak is - derült ki Szikora János APEH-elnök a magyar vállalatok pénzügyi helyzetéről szóló előadásában a Magyar Közgazdasági Társaság rendezvényén.

A társas vállalkozók száma 2006 és 2009 között folyamatosan növekszik, míg az egyéni vállalkozók száma ebben az időszakban csökkent. A jogi személyiséggel rendelkező társaságok száma gyorsabb ütemben nő, mint a jogi személyiség nélkülieké - derült ki az előadásból. A társas vállalkozások száma 2008-ban a félmilliót is meghaladta, azonban a ténylegesen működő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés