Előfizetői tartalom

Zuhant az amerikai tőzsde, 284 fölé lökték a forintot

Portfolio
Hatalmas zuhanás bontakozott ki az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones részvényindex napon belül 1000 pontot (9%-ot) esett, amire utoljára a Lehman Brothers csődjét követő hetekben volt példa. A Dow Jones a kereskedés zárására sokat korrigált felfele, de így is 3.2%-os a leértékelődés mértéke. A görög adósságválság miatti feszültségek mellett a nagy szakadás hátterében egy rosszul bevitt (millió helyett milliárdos tételű) eladási ajánlatnak is nagy szerepe lehetett. A dollár igen erőteljes erősödésbe kezdett az eurozónát övező kockázatok miatt, és a hirtelen hangulatromlásra a forint kereskedése is reagált. A kurzus az esti órákban a 284 forint/eurós szint felett is járt.

Pánikszerű eladások bontakoztak ma ki az amerikai részvénypiacokon, a meghatározó tengerentúli indexek mindegyike rég nem látott zuhanást produkált. A Dow Jones napon belül percek alatt 1,000 pontot (9%-ot) zuhant, melyre utoljára a Lehman Brohers csődjét követő időszakban, vagyis 2008 októberében volt példa. Az esést a görög adósságválság és annak tovább terjedése miatti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés