Előfizetői tartalom

Széttépték a görögöket, és vették az OTP-t is

Portfolio
A várhatóan gyorsan létrejövő, görögöknek szánt nemzetközi mentőcsomagról szóló hírek hatására ma megnyugvás volt tapasztalható a piacokon, az indexek Európa szerte felfelé korrigáltak. A BUX az egyik legjobb teljesítményt mutatta ma a régióban, a hazai részvényindex 1.7%-ot emelkedett, az átlagostól némileg elmaradó, 19.2 milliárd forintos forgalom mellett. A vezető részvények a Richter kivételével mind drágultak, az élen az OTP végzett (+2.8%). A forint is szépen visszaerősödött, Orbán Viktor ma délutáni sajtótájékoztatóját követően 266 közelébe értek az euróval szembeni jegyzések.

Ma már kezdtek szivárogni a legfeljebb két héten belül bejelentendő, a következő három évre vonatkozó görög gazdaságpolitikai megszorító csomag részletei, az intézkedések bizonyára komoly recessziós hatást fejtenek majd ki, így a görögöknek úgy kell majd a GDP-arányos deficitszámot rendkívül nagy mértékben lefaragniuk, hogy közben maga a GDP is jelentősen zsugorodik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés