Előfizetői tartalom

Egy-két kivétellel tovább szenved idén a biztosítási piac

Portfolio
Közel 11%-kal 28.8 milliárd forintra növelte díjbevételét 2009-ben az Union Biztosító, ezzel anyavállalatához hasonlóan szembement a közép-európai és a magyar biztosítási piac trendjeivel - hangzott el a társaság mai sajtótájékoztatóján. Zsoldos Miklós elnök-vezérigazgató egyes, az ügyfélérdekekkel ellentétes szabályozási változások és a továbbra is romló piaci körülmények miatt idén is a magyar biztosítási piac zsugorodására számít díjbevétel tekintetében.

A válság jeleit meghazudtolva fennállása óta először átlépte a 8 milliárd eurós díjbevételi szintet az Union anyavállalata, a közép-európai térségre koncentráló Vienna Insurance Group. A kormányzati segítség igénybevétele és külső tőkepótlás nélkül elért 441.25 millió eurós adózás előtti eredmény jobb, mint a kiemelkedő 2007-es esztendő eredménye. Díjbevételben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés