Előfizetői tartalom

Túlságosan optimisták az elemzők (McKinsey)

Portfolio
A McKinsey legfrissebb tanulmánya arra mutat rá, hogy az elemzők túlságosan optimisták, az elmúlt 25 évben szinte folyamatosan felülbecsülték a vállalati eredményeket. Emellett pedig várakozásaikat igencsak késve igazítják a megváltozott gazdasági kondíciókhoz. Vitathatatlan, hogy a vállalatok számára fontos benchmarkként szolgálnak az elemzői becslések, azonban a cégvezetőknek a stratégiai döntések meghozatalát a jövőben így sokkal inkább arra kellene alapozni, hogy milyen folyamatokat látnak az adott iparágban, és nem arra, hogy megfelelejenek az elemzők által támasztott elvásároknak - olvasható az elemzésben.

Nem vitás, hogy az elemzői várakozások fontos benchmarkként szolgálnak a tőzsdei cégek számára, sok esetben pedig komoly mértékben befolyásolják a vállalati döntéshozatalt is. A McKinsey közel 10 évvel ezelőtt készített egy tanulmányt, mely azt vizsgálta, hogy az elemzők mennyire pontosan becsülik meg a vállalati profitokat. Az eredmények igencsak kiábrándítóak lettek:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés