Előfizetői tartalom

A kamatdöntésekre szegeződik a figyelem (QUAESTOR)

Portfolio
Az Egyesült Államokban a múlt hét pénteki, kedvező munkaerő-piaci adatok a vevői oldalt támogatták. A Dow Jones index a 11,000 pontos szinttel küzd, utoljára 2008 szeptemberében, a Lehman-csőd előtt tartózkodott e felett a mutató. Az erősödő nyersanyag-árak, és a 4% közelébe emelkedő 10 éves amerikai államkötvény-hozamok szintén a befektetők gyors gazdasági növekedésbe vetett hitét bizonyítják. Az első negyedéves jelentési szezon is útjára indul, a jelenlegi előrejelzések szerint az S&P 500 indexet alkotó társaságok összesített első negyedéves profitja 35%-kal haladhatja meg az egy évvel korábbi értéket - olvasható a Quaestor eheti piaci kitekintőjében.

Mi várható a héten? Kamatdöntő üléseket tartanak a fejlett piacokon Az amerikai gazdaság recesszióból történő kilábalása már 2009 második felében elindult, a pénteken közzétett adatok (3 éve nem látott ütemben bővült a foglalkoztatottak száma) is azt erősítik meg, hogy a gazdasági pálya emelkedő trendet rajzol ki. De nemcsak a foglalkoztatási adatok, hanem a hat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés