Előfizetői tartalom

Se ellentőzsde, se szabályozás - Figyeljünk a Danubiusra

Sándor Dávid
Teljes a csend a korábban nagy intenzitással dübörgő magyar ellentőzsde indítása körül, a pénzügyminisztérium pedig már egy éve csak ül a babérjain és nem hajlandó tartalommal feltölteni a tpt. 2008 végi módosítása során beemelt tőzsdei átvezetés/kivezetés fogalmakat. Mivel a brókerpiacon történt változások miatt az ellentőzsde alakításának valószínűsége rendkívül alacsony szintre csökkent, talán nem túl elrugaszkodott azt feltételezni, hogy ha végre megszületik a szükséges szabályozás, a BÉT-ről történő átvezetés/kivezetés továbbra is ajánlat adási kötelezettséggel járhat majd együtt. Ebben az esetben viszont ismét érdemes lehet szorosabban követni a Danubius részvényeket, melyek az egy részvényre eső saját tőke értékének közel felén forognak a 80%-on álló nagytulajdonos egy éve ismét igen erőteljesen újraindult vásárlásainak közepette.

Lefagyott egyeztetések átvezetés/kivezetés kérdésekben A tpt. 2008 végi hirtelen módosítása (vélhetően az akkori ellentőzsde lobbi erős nyomásgyakorlásának hatására) új elemként beemelte a törvénybe a részvények átvezetésének és kivezetésének fogalmát, melyeket tartalommal egy pénzügyminiszteri rendeletnek kellett volna feltölteni, hogy az alapján a BÉT a vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés