Előfizetői tartalom

Szezonálisan igen erős hónap előtt állnak a tőzsdék

Portfolio
Bár igen nagyot emelkedtek a világ tőzsdéi tavaly március óta, az április hónap még vélhetően nem hozza el a sokak által már régóta várt korrekciót. Az elmúlt 50 év adatainak vizsgálata alapján ugyanis elmondható, hogy az esetek többségében április emelkedést hoz a tőzsdéken, ráadásul szezonálisan az egyik legerősebb hónapnak számít. Mindez pedig pozitív megvilágításba helyezheti az előttünk álló heteket. Kiemelendő persze az is, hogy a statisztikák a múltbeli árfolyamalakulások alapján készülnek, melyeket a tőzsdei folyamatok előrejelzésekor csak fenntartásokkal érdemes kezelni.

A részvénypiacok tavaly március óta igen komoly emelkedést produkáltak, a hegymenet a februári kisebb megingást leszámítva gyakorlatilag töretlen. A jelenlegi árazási szintek azonban már semmiképp sem esnek a roppantul olcsó kategóriába, pláne úgy, hogy egyesek szerint továbbra is fennáll a "W" alakú recesszió veszélye.Amennyiben azonban kizárólag a múltbeli ármozgásokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés