Előfizetői tartalom

Drágák a részvények, jön az újabb zuhanás?

Portfolio
Az elmúlt héten ünnepelhettük a részvénypiaci fordulat egy éves évfordulóját, így sokakban felmerül a kérdés, hogy meddig tarthat az emelkedés. Még a neves részvénypiaci guruk véleménye is megoszlik azzal kapcsolatban, hogy jelenleg drágák-e a piacok, vagy olcsók. A pesszimisták szerint még az elmúlt évtizedben látott két medve piac sem volt elegendő ahhoz, hogy a részvények értékeltsége normalizálódjon, miután a kormányzatok beavatkozása miatt nem ment végbe teljes mértékben a korrekció. Már most lehet látni, hogy buborékok kezdenek kialakulni és a gazdaságélénkítő lépések visszavonása után ismét lefordulhatnak a piacok - írja a The Wall Street Journal.

Az elmúlt héten ünnepelhették a befektetők az új bika piac első évfordulóját, azonban egy sokkal szomorúbb évfordulóra is sor került: 10 éve érte el csúcspontját a technológiai lufi. A nagy kérdés jelenleg, hogy a lejtmenet során részvénypiacok estek-e már annyit, hogy az elmúlt évek túlzottan magas árazása eltűnt. Az optimista elemzők azzal érvelnek, hogy két brutális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés