Előfizetői tartalom

Bizonytalan a további emelkedés a részvénypiacokon (Quaestor)

Portfolio
Óvatosan optimisták a Quaestor elemzői a gazdasági folyamatokkal kapcsolatban. A munkanélküliség alakulása kulcsfontosságú lehet véleményük szerint, ugyanis ha a fogyasztók rendelkezésre álló jövedelme emelkedik, az a kereslet növekedését vonja maga után. A vállalatok ennek köszönhetően magabiztosabbak lesznek, a beruházások fellendülnek és a cégek már nemcsak válságot menedzselnek. Azonban jöhetnek újabb sokkok, amit az adósságproblémák és az államok fizetőképességének romlása idézhet elő, ezeknek pedig lehetnek a bankszektort érintő kísérőjelenségei is. Az erősödő protekcionizmus pedig a külkereskedelmen hagyhat nyomot, amely a gazdasági fellendülést is késleltetheti - fejtette ki véleményét Háda Bálint, a Quaestor elemzője.

A január 20-án kelt "A fordulat éve? 2010" című stratégiai anyagában a Quaestor több forgatókönyvet vázolt arra vonatkozóan, hogyan látja az idei esztendő lefutásának lehetőségeit. Az eltelt két hónap olyan eseményeket hozott magával, amelyek ugyan nem feltétlenül jelentik azt, hogy meg kell változtni a forgatókönyvek súlyozását, de mindenképpen vannak figyelmeztető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés