Előfizetői tartalom

Hatósági vizsgához kötik az ügynökök és alkuszok tevékenységét

Portfolio
Már egyeztetés alatt van egy pénzügyminiszteri rendelet, amely előírná a pénzügyi közvetítők képzési követelményrendszerét és hatósági vizsgához kötné az ügynöki és alkuszi tevékenység végzését - mondta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium (PM) sajtófőnöke szerdán az MTI-nek. Szintén előterjesztés előtt áll a pénzügyi közvetítők díjazását, valamint egy a kötelező felelősségbiztosítási alkuszokat szabályozó kormányrendelet is.

A rendeletek az idén január 1-jén módosított Hitelintézeti törvényt (HPT) tárgyiasítanák - jelezte Pichler Ferenc. A képzésről, illetve a díjazásról szóló szabályozás az összes pénzügyi közvetítői tevékenységre, így a biztosítási ügynökökre, a hitelközvetítőkre, a befektetési üzletkötőkre és a nyugdíjpénztári ügynökökre is kiterjedne. A PM kötelező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés