Előfizetői tartalom

Így adózol, ha bukik a Fidesz! - Közel 10%-os szolidaritási adó az MSZP-től

Sin Gábor
A parlamenti bejutásra esélyes pártok közül az MSZP elsőként rukkolt elő választási programjában az adórendszerre vonatkozó konkrét változtatási tervekkel. A társadalmi szolidaritás jegyében fizessenek a magas jövedelműek - mondja a párt, és 15 millió forint éves jövedelem felett 50%-os személyi jövedelemadó-kulcs bevezetését ígéri a választóknak.

Az MSZP 50%-os adókulcsra vonatkozó ígérete így hangzik: "évi 15 millió forint feletti jövedelem esetében 50 százalékos személyijövedelemadó-kulcs bevezetését javasoljuk". A kijelentés elsőre egyértelműnek tűnik, azonban a szuperbruttósítás bevezetése óta a személyi jövedelemadó törvényben meghatározott szja-kulcsok az adóalap-kiegészítéssel megtoldott adóalapra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés