Előfizetői tartalom

Fektessünk aranybányákba! - Technikai elemzés

Portfolio
Az elmúlt hónapokban az erős dollár komoly nyomásként nehezedett mind az arany, mind pedig az aranykitermelő cégek árfolyamára, ebből a korrekcióból próbál kilábalni jelenleg a szektor, mely gyakran előre jelzi a nemesfém értékének változásait. Technikai szemmel nézve széles sávban oldalaznak a szóban forgó részvények, mindenképp irányadó lesz a jövőre nézve, hogy sikerül-e áttörniük az előttük lévő ellenállás szinteket: vagy az emelkedő trend folytatódása szempontjából, vagy egy hosszabb távú trendforduló kialakulása miatt.

Aranykitermelők Első instrumentumunk a szektort átfogó Market Vectors Gold Miners ETF. November óta az addig egyre magasabb egymást követő csúcs- és mélypontokat felváltották az egyre alacsonyabb maximumok és minimumok, egy fej és vállak alakzat alakult ki az aranybányákat üzemeltető cégek teljesítményét követő részvényalap grafikonján. Érdekes módon a nyakvonal alá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés