Előfizetői tartalom

Nem szeretik a profik a nagypapírokat - Egy kivétel mégis van

Portfolio
A februári kisebb részvénypiaci csökkenést követően a Portfolio.hu által havi rendszerességgel megkérdezett alapkezelők legnagyobb része továbbra is +/-5%-os BUX index elmozdulásra számít 3 hónapos időtávon. Egy éves kitekintésben kismértékben nőtt a pesszimistábbak tábora február eleji felmérésünkhöz képest, amelynek következtében a jövőbeli mozgásokat illetően összességében nagy megosztottság figyelhető meg. A profik elsöprő többséggel említették kedvenc részvényként a Magyar Telekomot, miközben a többi blue chip mindössze egyenként 2 említést tudott begyűjteni. A nagypapírokat utoljára 2007 nyarán említették ilyen kis számban top pickként. A legkevésbé kedvelt hazai részvény ezúttal is a MOL lett.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Aegon, Allianz, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Erste, Equilor, Generali, ING, K&H, MKB, OTP, QUAESTOR, Pioneer, Raiffeisen, RCM. A tavaly október óta kialakított sávban mozognak továbbra is a világ részvénypiacai, melyből a negyedik negyedéves, várakozásoknál összességében szebb képet festő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés