Előfizetői tartalom

Kitörtünk a sávból, hála az OTP-nek

Portfolio
Délutánra a dollár gyengülésével párhuzamosan némi lendületet vettek a részvénypiacok, ez a DAX esetében 1%-os pluszt jelent. A régióban leginkább a lengyeleknél volt érezhető a jókedv (+2.6%), ebben persze nagy szerepet játszik a ma közzétett, kedvező negyedik negyedéves GDP adat. A BUX 0.4%-os emelkedésével a gyengébben teljesítők közé tartozott ma a térségben, azonban ez is elég volt ahhoz, hogy a 21,600 pontos sávtető fölé kapaszkodjon a benchmark. A vezető részvények közül egyedül az OTP tudott emelkedni, a bankpapírok 2.1%-ot drágultak. A forgalom némileg elmaradt az átlagostól, összesen 18.1 milliárd forintot tett ki.

A nap első felében lényegében nullában álló európai piacok délutánra némi lendületet vettek, miután az amerikai fizetőeszköz határozottan gyengülni kezdett az euróval szemben. A német DAX 1%-os pluszba kapaszkodott, ezzel itt is sikerült az 50 napos mozgóátlag fölé emelkedni. Ha sikerülne ma ezen szint felett zárni, az technikailag kedvező jelzésnek bizonyulna. A piacok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés