Előfizetői tartalom

Nem lesz erős a Telekom negyedév, de a kilátások számítanak

Portfolio
Ha negyedik negyedév, akkor elbocsátási költségek - ezt már lassan megszokhattuk a Magyar Telekom esetében. Kivétel idén sem erősíti a szabályt: a cég már korábban bejelentette, hogy maximum 7 milliárd forintos költséget számol el a 2010. február 25-re időzített gyorsjelentésben, éppen ezért nem meglepetés, hogy az most sem lesz túl szép. A beszámolóban a menedzsment várhatóan először fogalmaz meg számszerű előrejelzéseket 2010-re, ami a befektetők számára sokkal fontosabb lehet, mint maga a gyorsjelentés. Az árfolyam alakulása ugyanakkor továbbra is leginkább attól függ, hogy hogyan alakul a magyar kockázatmentes hozam, illetve hogy mennyire fenntartható az évi 74 forintos osztalék-kifizetés.

A Portfolio.hu által összeállított elemzői konszenzus szerint alacsony egyszámjegyű csökkenésről számolhat be bevételi szinten a Magyar Telekom abban a 2009. negyedik negyedévi gyorsjelentésében, amit 2010. február 25-én hajnalban tesz majd közzé.A csökkenés alapvetően a recesszió hatásainak (a lakossági és a vállalati ügyfelek is visszafogják távközlési kiadásaikat)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés