Előfizetői tartalom

A nem konvencionális gáztermelés még legalább egy évtizedre van Európától

Portfolio
Közel az összes olajipari óriás folytat kutatásokat az európai nem konvencionális gázforrások felderítésére és kiaknázására, derült ki egy Oslóban rendezett szakmai eseményen. Az Európában fennálló körülmények miatt azonban nehezen lesz megismételhető az a robbanásszerű fejlődés, ami Észak-Amerikában ment végbe a nem konvencionális gázforrások kiaknázása terén az elmúlt időszakban - tudósít a Reuters.

Amerikában, a remények szerint az országban egyre inkább terjedő nem konvencionális gáztermelés hatására megszűnhet a gáz iránti importéhség, míg Európa továbbra is komoly függésben van a főként orosz, illetve észak-afrikai beszállítóitól. A nagy olajipari szereplők közül a BP-n kívül gyakorlatilag mindenki folytat nem konvencionális gáztermeléssel kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés