Előfizetői tartalom

Alaposan lehúzzák a rajongókat? - Vastagon fog az Apple ceruzája

Portfolio
Egyes vélemények szerint szemérmetlenül sokat kér az Apple új sztártermékéért, az iPadért, hiszen a hatféle változatban kínált eszköz legolcsóbb modelljének ára több mint kétszerese a bekerülési költségeinek. A legkeményebben a 3G elérésért fizetnek a fogyasztók, a 25 dolláros eszköz jelentette előnyök 130 dollárt kóstálnak a termék felhasználói árában.

Az Apple-től megszokott módon az új slágertermék, az iPad árazása igen vaskos fedezeti hányadot tartalmaz, az iSuppli Corp. kifejezetten mobil eszközök gyártási költségeinek becslésére kifejlesztett modellje szerint a társaság a legolcsóbb, 499 dollárért árult iPad variánson 270 dollárt, míg a legdrágább, 829 dolláros modellen pedig 393 dollárt keres a bekerülési költségekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés