Előfizetői tartalom

Készülhetnek az autósok - Mi lesz a kötelezővel?

Portfolio
Lépésenkénti liberalizáció fogja jellemezni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) piacot a következő években, ennek csak egyik fontos, nagyon is időszerű állomása volt a naptári évforduló lecserélése a szerződéskötés időpontjával az újonnan kötött kötelező biztosítások esetében. A január 1-től hatályos új kgfb-törvényen van még mit csiszolni - vélte a Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója a biztosító mai sajtótájékoztatóján.

Rengeteg javításra szoruló pont van még a tavaly elfogadott és január 1-jén hatályba lépett kgfb-törvényben. Ilyen például a díj nemfizetése esetén követendő szabály. Az új törvény ugyan 30-ról 60-napra növelte a türelmi időt, a törvény szövege alapján azonban nem világos, a 60. nap a fizetés teljesítésére vagy a szerződés biztosító általi felbontására vonatkozik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés