Előfizetői tartalom

Meglepő lépés a Pannontól: csökkentette kapacitásait a mobilszolgáltató

Portfolio
Január közepén a Pannon arról tájékoztatta a Nemzeti Hírközlési Hatóságot, hogy 2009 utolsó negyedévében 1,033 darab rádió adóvevő egységet kapcsolt ki hálózatában, amelyek továbbítják a jeleket a központ és a készülékek között. A Pannon eddig több mint 13 ezer darabot használt a készülékből, így a kapacitáscsökkentés mintegy 8%-os - írja a Figyelő mai száma.

A Pannon lépése, hogy zsugorította hálózati kapacitásait, meglehetősen furcsának tűnik annak fényében, hogy a kiélezett verseny miatt éppen fejlesztéseket és bővítéseket kellene véghezvinnie. A magyarázat a díjstruktúrában keresendő, az NHH-nak fizetett díj ugyanis több fix és változó elem függvénye. Az adóvevők után évente egységesen 200 ezer forintot kell fizetni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés